Zvýšená střevní propustnost
Zvýšená střevní propustnost neboli leaky gut, je stav, při kterém dochází k narušení ochranné bariérové funkce střevní sliznice. Tato bariéra normálně zajišťuje, aby do krevního oběhu pronikaly pouze netrávené živiny a voda, zatímco škodlivé látky, toxiny a patogeny zůstávají ve střevě. Při zvýšené propustnosti mohou tyto škodlivé látky pronikat do krevního oběhu, což může vést k zánětlivým reakcím, potravinovým intolerancím a mnoha přidruženým potížím. Doplňky vhodné pro podporu střevní bariéry: jako zcela základní považujeme nasazení omega 3 mastných kyselin z tresčích jater s přirozeným obsahem vitaminu A, vitaminu D3+K2 a zinek karnosin. Dále používáme L-glutamin - klíčovou aminokyselinu pro regeneraci a obnovu střevní sliznice, kolagen, quercetin a slizovité byliny jako je sléz, proskurník, aloe vera nebo DGL. Samozřejmostí je výrazná úprava stravy plná protizánětlivých potravin, bez alergenů a přidaných látek a s dostatkem živin a energie.
Značky
Grass-fed hovězí želatina bez barvy, chuti a zápachu. Je velmi bohatá na tři aminokyseliny: glycin, prolin a hydroxyprolin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, kloubů, pokožky...