Fermentovaný L- glutamin 250g
Související produkty
Detailní popis produktu
L-glutamin je volná forma glutaminu, jedné z 20 přirozeně se vyskytujících aminokyselin v bílkovinách ve stravě. Mezi nimi je významný především tím, že je v těle obsažen v největší míře – najdeme jej ve svalech, tkáních i krevním oběhu. Jeho účinky přímo souvisí s imunitním systém, regenerací, pH organismu a regenerací po různých nemocích a úrazech. Mimo to však obrovskou mírou prospívá zažívacímu traktu a sekundárně tak i dalším systémům v těle.
l-Glutamine pomáhá při jakémkoli typu zažívacích problémů jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS), zánětlivá onemocnění střev jako Crohnova choroba, ulcerózní kolitida, divertukulóza, divertikulitida, syndrom propustného střeva a s ním spojené komplikace jako bolest kloubů, růžovka nebo autoimunitní reakce a choroby. L-Glutamin je pro střeva životně důležitá látka – umožňuje jim zacelovat se a opravovat, proto je pravidelný příjem této aminokyseliny v potravě absolutně nezbytný.
Stojí za zmínku, že člověk slavný pro objevení Krebsova cyklu (známého také jako citrátový cyklus) byl zároveň tím prvním, kdo doporučil užívání L-Glutaminu na problémy se střevy. Sir Hans Adolf Krebs, biochemik, který obdržel v roce 1953 Nobelovu cenu za fyziologii, totiž objevil, že L-Glutamin pomáhá zlepšit imunitní reakci spojenou se střevem.
Studie publikovaná v časopise Klinická imunologie objevila, že L-Glutamine zlepšuje efekt imunitní odpovědi TH2 stimulující zánětlivé cytokiny. L-Glutamin v takovém případě redukuje střevní zánět, což by mohlo pomoci lidem uzdravit se z potravinových alergií.
L-Glutamin má vliv na produkci hlenu na střevní sliznici, což pomáhá ke zdravému pohybu střeva.
Důležitým předpokladem pro správný účinek je užívat L - glutaminu ve fermentované podobě maximální čistoty a kvality.