Víte, že jsme jediný e-shop v ČR s největším výběrem doplňků stravy a diagnostiky pro zdravé a funkční trávení, terapii SIBO, refluxu, IBS nebo histaminové intolerance?

Kozinec blanitý - kořen 50g

Tip
179 Kč
Skladem

Čistý výběrový kořen Astragalu pro vaření odvarů (čajů)  nebo do hloubkové vyživujících jídel a vývarů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kozinec blanitý kořen výběrový (40g)

Kozinec blanitý (Astragalus)  kořen - bylina, která patří mezi poklady přírodní medicíny. Je to velmi silný a hloubkově vyživující adaptogen.
 
 
KDY POMÁHÁ
Kozinec blanitý má povolená následující zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012), které platí od 14.12 2012.
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém.
  • Normální činnost cévní soustavy.
  • Adaptogen - odolnost.
  • Antioxidant.
  • Krevní tlak.
  • Normální hladina cukru v krvi.
  • Normální činnost kardiovaskulárního systému - cirkulace - udržení normálního krevního tlaku.
  • Normální činnost ledvin a močového měchýře - vylučování.
  • Pohyblivost kloubů.
  • Pre menstruační a menopauzální komfort.
  • Přirozená obranyschopnost - odolnost.
  • Pohyblivost spermií.
 
DÁVKOVÁNÍ
Užívá se několik týdnů (není to bylinka na akutní stav).
Denní dávka by měla být maximálně 5g.
 
 
 
PŘÍPRAVA
Připravte si cca 1/4 litru vody a vložte odměřené množství.
Nechte cca 30 minut odstát a poté vařte 5-10 minut na mírném ohni.
Odvar popíjejte teplý. 
Může se podávat s dalšími bylinami, často se přidává do posilujících déle vřených masových vývarů.
 
 
 
 
SLOŽENÍ
50g nakrájeného kořene - výběrový kořen.
 
 
 
 
✨ RECEPT NA HLUBOCE REVITALIZAČNÍ VÝVAR S KOŘENEM ASTRAGALU ✨
 
Ingredience (cca 4–6 porcí):
  • 3 plátky sušeného asi 10 g kořene astragalu → výživný základ 

  • 1–1,5 kg kostí (hovězí, drůbeží), ideálně morkové nebo kloubní, případně celé kuře nebo ještě lépe slepice

  • 2 litry vody (nebo tolik, aby byly kosti zakryté)

  • 2–3 stonky celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 1–2 celé stroužky česneku

  • 1–2 bobkové listy, ½ lžičky celého pepře nebo nové koření

  • 1–2 lžíce jablečného octa (pomáhá uvolnit minerály z kostí) 

  • podle chuti sůl, bylinky jako petržel, tymián nebo libeček

  • volitelné: shiitake houby, zázvor, zelená cibulkabio játra (doporučujeme)

 

Postup:

  1. Příprava kostí

    Kosti případně opéct v troubě (200 °C) asi 30 minut do zlatova – pomůže to intenzivnější chuti a barvě vývaru  .

  2. Zelenina

    Nakrájejte zeleninu (mrkev, celer, cibuli). Cibuli můžete nechat neoloupanou pro krásnou jantarovou barvu. Lehce orestujte pokud chcete zušlechtit chuť ve vývaru  .

  3. Vaření vývaru

    Vložte kosti (a orestovanou zeleninu pokud máte) do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou a přidejte ocet. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen na minimum. Vývar nesmí vařit, ale jen jemně táhnout – doporučujeme 6-12 hodin.

  4. Přidání astragalu, koření nebo bio jater

    Na posledních cca 30 minut přidejte kořen astragalu . Můžete přidat také kousky bio jater, čerstvou zeleninu, bylinky či houby pro aroma – například šiitake a zázvor posílí efekty na imunitu . 

     

  5. Servírování

    Vývar sceďte přes jemné sítko. Kořen astragalu před podáváním odstraňte (nejezte ho, sloužil jen jako léčivý extrakt). Můžete dochutit miso pastou, solí a čerstvým česnekem. Podávejte horký, ozdobený nasekanou zelenou cibulkou nebo bylinami

 

 

 
UPOZORNĚNÍ
  • Není určeno dětem, těhotným a kojícím ženám.
  • Nepřekračujte doporučené dávkování.
  • Nepoužívat pokud je obal poškozen nebo chybí.
  • Uskladňovat v suchu při pokojové teplotě, i po otevření.
  • Uchovávat mimo dosah dětí.
  • Přípravek není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu - doplněk stravy.
 
Dodavatel: PRAGON s.r.o.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz