Probio Mouka špaldová chlebová bio (1kg)

Novinka
Značka: Probio
57 Kč
Skladem

Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak i kváskový. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jaké obilí používá Probio při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými již dlouhou dobu Probio spolupracuje. Dodávají jim i osivo, a tak mají plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd a její benefity.  Dbejte na to, jakou špaldoovu mouku vybíráte. 

 

UPEČTE SI S NÁMI KŘUPAVÝ BOCHNÍK Z BIO PŠENIČENÉ CHLEBOVÉ MOUKY

 

Ingredience:

  • 500 g Probio mouka špaldová chlebová 
  • 5 g sušené droždí
  • 10 g cukr třtinový přírodní 
  • 500 g voda
  • 1 lžíce vinný ocet kvasný
  • 10 g kmín celý 
  • 12 g sůl jemná 

 

Postup: 

Smíchejte cukr, sušené droždí a vlažnou vodu, nechte chvíli aktivovat. Směs vlijte do navážené mouky a míchejte cca 5 minut. S těstem se pracuje příjemně a lehce, je řidší. Poté do těsta přidejte všechny ostatní ingredience a už jen řádně promíchejte, není třeba těsto hníst. V míse nechte kynout na teplém místě. Můžete využít i troubu zapnutou na minimum (max 40 °C). Po 30 minutách těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vypracujte válec. Vložte jej do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou. Nechte ještě jednou 30 minut kynout opět na teplém místě. Poté vložte do trouby vyhřáté na 250 °C na dobu 10 minut, poté snížte na 200 °C a pečte dalších 30 – 40 minut do sytě medové barvy kůrky. Po upečení hned vyklopte na mřížku.

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz