Probio Mouka špaldová chlebová bio (1kg)
Detailní popis produktu
Jaké obilí používá Probio při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými již dlouhou dobu Probio spolupracuje. Dodávají jim i osivo, a tak mají plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd a její benefity. Dbejte na to, jakou špaldoovu mouku vybíráte.
UPEČTE SI S NÁMI KŘUPAVÝ BOCHNÍK Z BIO PŠENIČENÉ CHLEBOVÉ MOUKY
Ingredience:
- 500 g Probio mouka špaldová chlebová
- 5 g sušené droždí
- 10 g cukr třtinový přírodní
- 500 g voda
- 1 lžíce vinný ocet kvasný
- 10 g kmín celý
- 12 g sůl jemná
Postup:
Smíchejte cukr, sušené droždí a vlažnou vodu, nechte chvíli aktivovat. Směs vlijte do navážené mouky a míchejte cca 5 minut. S těstem se pracuje příjemně a lehce, je řidší. Poté do těsta přidejte všechny ostatní ingredience a už jen řádně promíchejte, není třeba těsto hníst. V míse nechte kynout na teplém místě. Můžete využít i troubu zapnutou na minimum (max 40 °C). Po 30 minutách těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vypracujte válec. Vložte jej do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou. Nechte ještě jednou 30 minut kynout opět na teplém místě. Poté vložte do trouby vyhřáté na 250 °C na dobu 10 minut, poté snížte na 200 °C a pečte dalších 30 – 40 minut do sytě medové barvy kůrky. Po upečení hned vyklopte na mřížku.